Leiding Britse DUO ontslagen wegens studiefinanciering-chaos

Gepubliceerd op 26 mei 2010, 15:05
Auteur: StudNed.nl Redactie (Lars)

De voorzitter en ‘chief executive’ van de Student Loans Company, de instelling die de Britse studiefinanciering verzorgt, zijn gisteren door hun verantwoordelijke minister ontslagen. John Goodfellow en Ralph Seymour-Jackson moesten het veld ruimen wegens dreigende chaos rond de stufi-aanvragen van komend jaar. Dat melden diverse Engelse media.

Medio september vorig jaar bleek dat zo’n 50.000 aanvragen voor beurzen en leningen, 5% van het totale aantal, niet op tijd was afgehandeld, waardoor studenten zonder geld kwamen te zitten. De universiteiten kwamen met noodleningen. Oorzaak van de chaos was het overnemen door de SLC van taken van lokale overheden, die eerder een deel van de aanvragen afhandelden. Van de vier miljoen telefoontjes die het bedrijf kreeg, werd slechts 13% afgehandeld.

Een kritisch rapport van een overheidscommissie werd volgens accountantsbureau PriceWaterhouseCoopers met een “verrassend gebrek aan focus en urgentie” ontvangen door de Student Loans Company, citeert The Guardian. Afgelopen maart waarschuwde het National Audit Office al voor herhaling van de wanorde. Prof. Sir Deian Hopkin, die de eerste onderzoekscommissie leidde, moet nu orde op zaken stellen.

Tags: #studiefinanciering, #Verenigd Koninkrijk


1 Trackbacks & Pingbacks

  1. 26 mei 2010 16:26

    Tweets die vermelden StudNed.nl | Leiding Britse DUO ontslagen wegens studiefinanciering-chaos -- Topsy.com :

0 Reactie(s)

Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: