Onderwijskoepels en studentenbonden kiezen voor Veerman

Gepubliceerd op 25 mei 2010, 13:05
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

Studentenbonden LSVb en ISO hebben de handen ineengeslagen met onderwijskoepels HBO-raad en VSNU om de politieke partijen ertoe te bewegen Nederland bij de top 5 aan kennislanden te sturen. Dit laten de organisaties weten in een gezamenlijke verklaring.

Veerman
De belangenorganisaties willen dat het rapport van de commissie-Veerman sturend wordt in het verbeteren van het onderwijs. Maatwerk en matching zijn de toverwoorden die dit moeten bereiken. Daarnaast moet het niveau van het hoger onderwijs omhoog. “Wij herkennen ons zeer in het advies en willen de aanbevelingen van de commissie volledig en in hun onderlinge samenhang doorvoeren om het Nederlandse hoger onderwijs klaar te maken voor de toekomst.” Aldus de organisaties in hun gezamenlijke verklaring.

Selectie aan de poort
De organisaties willen dat de politieke partijen die straks gaan regeren de aanbevelingen direct overnemen in het regeerakkoord. “Aan de politieke partijen vragen wij deze aanbevelingen aan de overheid onverkort – als marsroute naar de Top-5 van kenniseconomieën – op te nemen in een nieuw regeerakkoord.” Het is bijzonder dat er gesproken wordt over het overnemen van alle aanbevelingen. De commissie-Veerman geeft namelijk ook aan dat selectie aan de poort voor alle instellingen mogelijk moet worden gemaakt. De studentenbonden waren altijd fel tegenstander van dit principe omdat het studenten in keuzevrijheid beperkt en de positieve effecten van selectie voor studierendementen nooit is aangetoond.

Tags: #ISO, #LSVb, #selectie, #Veerman, #verkiezingen


1 Trackbacks & Pingbacks

  1. 25 mei 2010 13:43

    Tweets die vermelden StudNed.nl | Onderwijskoepels en studentenbonden kiezen voor Veerman -- Topsy.com :

0 Reactie(s)

Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: