Studenten bouwen Glazen Huis Nijmegen

Gepubliceerd op 25 mei 2010, 12:05
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

Nijmegen krijgt toch een Glazen Huis. Het huis is echter niet van 3fm en zal ook niet worden bevolkt door Giel Beelen en diens collega’s. Met het ‘Glazen Huis’ vraagt AKKUraatd op ludieke wijze aandacht voor beter onderwijs en meer inspraak voor studenten. Net als bij het echte Glazen huis moeten er veel prominenten langskomen. Verschillende Kamerleden en ex-minister van onderwijs Plasterk hebben al toegezegd langs te komen.

Het huis zal continu bemand worden door verschillende leden en kandidaten van de fractie AKKUraatd. Het Glazen Huis is vandaag (dinsdag 25 mei) om 12:00 officieel geopend door prof. mr. Bas Kortman, rector magnificus aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Op het moment zijn er verkiezingen voor de Universitaire Studentenraad (USR) aan de Radboud universiteit. Akkuraatd is een vaan de fracties die meedoet aan deze verkiezingen. Het Algemeen Nijmeegs Studentenblad (ANS) liet op haar website weten dat de opkomst van de verkiezingen in Nijmegen dit jaar ongekend laag waren. Het is dus de vraag of het Glazen huis hier verandering in gaat brengen. De stembussen sluiten op 27 mei.

Tags: #AKKU, #medezeggenschap, #Nijmegen, #verkiezingen


1 Trackbacks & Pingbacks

  1. 25 mei 2010 13:01

    Tweets die vermelden StudNed.nl | Studenten bouwen Glazen Huis Nijmegen -- Topsy.com :

0 Reactie(s)

Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: