HAN haalt magazine uit de bakken

Gepubliceerd op 25 mei 2010, 17:05
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

Sensor, het magazine van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), is op laste van het College van Bestuur uit de bakken gehaald. Dit vanwege een ‘aanstootgevend’ artikel. Het leeghalen van de bakken gebeurde nota bene op de dag dat de Sensor redactieleden van hogeschool- en universiteitskranten uit het hele land over de vloer had vanwege een congres.

Het College van Bestuur liet het blad Sensor uit de bakken halen omdat er een artikel in stond waar “I ended up sitting on my teacher” boven stond. Paulien Vinke, columnist voor HanzeMag (blad van de Hanzehogeschool Groningen) was aanwezig op het congres en heeft het artikel nog kunnen lezen. “Het bleek te gaan om een artikel over een les bij de opleiding theatersport. Heel onschuldig, maar de titel durfden ze kennelijk niet aan.”

Later bleek dat de studente die was geïnterviewd niet blij was met de quote boven het artikel. Na een klacht heeft het College van Bestuur besloten de editie van het magazine te verwijderen. De redactie geeft aan dat de gehele editie met aangepast artikel opnieuw wordt gedrukt.

Tags: #Arnhem, #Media, #Nijmegen


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: