Studenten demonstreren voor betaalbaar en goed onderwijs

Gepubliceerd op 21 mei 2010, 15:05
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

Zo’n 1000 studenten demonstreren vandaag in Amsterdam tegen bezuinigingen in het onderwijs en op de studiefinanciering. Een deel van de studenten, zo’n 300 man, liep vanaf de Dam naar het Museumplein, waar verschillende sprekers zich over onderwijs laten horen. Marja van Bijsterveldt (CDA), Emiel Roemer (SP), Jeroen Dijsselbloem (PvdA), Tofik Dibi (GL), Jasper van Dijk (SP) en Mark Harbers (VVD) zullen spreken over de politieke plannen met het onderwijs en de studiefinanciering.

De ASVA Studentenunie stuurde tijdens de studentenmanifestatie duizend noodkreten aan de politici. Rond 15.00 uur werden duizend ballonnen opgelaten met daaraan een briefkaart voor de Tweede Kamer. De boodschap? Onderwijs moet betaalbaar blijven en de kwaliteit moet omhoog.

Verdeeldheid over basisbeurs
Over de vraag of zowel de basisbeurs als de onderwijskwaliteit gefinancierd kan worden verschillen de demonstrerende jongeren van mening. De Jonge Democraten lieten eerder vandaag via een ludieke actie weten de basisbeurs te willen offeren zodat er geïnvesteerd kan worden in de kwaliteit van het hoger onderwijs. Omdat de Jongerenorganisatie wel tegen bezuinigingen in het onderwijs is steunen ze de demonstratie in Amsterdam wel.

De verdeeldheid over de basisbeurs was ook goed te merken aan de gemengde reacties uit het publiek toen Maarten Van Poelgeest (oud-LSVb-voorzitter en tegenwoordig GroenLinkser) een pleidooi hield voor de studietaks.

Tags: #CDA, #demonstratie, #GroenLinks, #LSVb, #PvdA, #SP, #verkiezingen, #VVD


2 Trackbacks & Pingbacks

 1. 21 mei 2010 16:09

  Tweets die vermelden StudNed.nl | Studenten demonstreren voor betaalbaar en goed onderwijs -- Topsy.com :

 2. 22 mei 2010 11:03

  StudNed.nl | Manifestatie voor stufi wordt campagnekrachtmeting :

2 Reactie(s)

 1. Wimar

  Het waren er tussen de 1500 en 2000.


 2. StudNed.nl Redactie (Lars)

  Het aantal 1000 is gebaseerd op mijn schattingen. Op de Dam telde ik zo’n 250 à 300 actievoerders. Op het Museumplein telde ik, vóór aankomst van de stoet vanaf de Dam, een stuk of 700. Daarna is er nog wat aanloop geweest, maar ik heb de menigte bij lange na niet zien verdubbelen.


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: