Jongeren op zoek naar extra werk

Gepubliceerd op 20 mei 2010, 11:05
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

55% van de jongeren die een bijbaan hebben is naast de huidige bijbaan op zoek naar een tweede bijbaan. Dit blijkt uit het Nationale Bijbanenonderzoek 2010 van Zoekbijbaan.nl, een online vacaturebank voor parttime werk.

Tweede bijbaan en meer uren
Uit het halfjaarlijkse onderzoek van Zoekbijbaan.nl blijkt dat een snel groeiende groep van werkende jongeren op zoek is naar manieren om meer bij te verdienen. Zo geeft 55% van de jongeren aan dat ze op zoek zijn naar een tweede bijbaan. Dit percentage is met 19% gestegen ten opzichte van september vorig jaar. Net als in september blijkt dat ruim 40% van alle werkende jongeren het liefst meer tijd in hun huidige bijbaan wil stoppen dan mogelijk is.

Wegvallen studiefinanciering
Uit het onderzoek blijkt verder dat 42% van de studenten nóg meer wil gaan werken of een baan gaat zoeken, mocht de basisbeurs vanwege bezuinigingen wegvallen. Volgens Pieter van Diggele, manager communicatie bij Zoekbijbaan.nl, gaat de afschaffing van de basisbeurs dan ook voor grote dilemma’s zorgen. “Als nu 55% van de jongeren al een tweede bijbaan zoekt, hoe gaat dat dan als de basisbeurs wordt afgeschaft? Houden studenten nog wel tijd over om te studeren, zonder dat ze een torenhoge studieschuld oplopen?”

Tags: #bijbaan, #studiefinanciering


1 Trackbacks & Pingbacks

  1. 20 mei 2010 12:32

    Tweets die vermelden StudNed.nl | Jongeren op zoek naar extra werk -- Topsy.com :

0 Reactie(s)

Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: