Partijen “kiezen niet, maar schuiven”

Gepubliceerd op 18 mei 2010, 16:05
Auteur: StudNed.nl Redactie (Lars)

In een interview met nu.nl maakt LSVb-interimvoorzitter Jasmijn Koets zich boos over bezuinigingsplannen op hoger onderwijs. Hoewel vrijwel alle partijen investeringen beloven, wordt er volgens Koets vooral geschoven door geld van studenten weg te halen met hoger collegegeld en afschaffing van de basisbeurs. Naast de PvdA moet ook het CDA het dit keer ontgelden, vanwege het “inkrimpen van de ov-kaart.” Dit terwijl CDA-leider Balkenende door diezelfde Koets eerder tot “redder van de studenten” werd gebombardeerd. Met het nodige voorbehoud, dat wel.

Het interview verschijnt terwijl de LSVb en andere studentenorganisaties aan het optrommelen zijn voor de demonstratie van komende vrijdag. En ook daarover is nieuws: staatssecretaris Van Bijsterveldt (OCW, CDA) zal op het Museumplein aanwezig zijn om de menigte toe te spreken.

Hoeveel mensen er op die demo aanwezig zullen zijn is moeilijk te voorspellen, maar op Facebook hebben zich op het moment van schrijven 968 mensen aangemeld. Vanuit Eindhoven komen bussen met demonstranten op kosten van de TU/e en volgens de Groninger Studentenbond hebben zich tot nu toe zo’n 75 mensen aangemeld voor het gratis busvervoer dat de RUG verzorgt.

Tags: #actie, #bezuinigingen, #CDA, #LSVb, #Van Bijsterveldt


1 Trackbacks & Pingbacks

  1. 19 mei 2010 21:59

    StudNed.nl | SP: Meerderheid kiezers wil basisbeurs behouden :

0 Reactie(s)

Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: