Britse universiteiten: laat afgestudeerden meer terugbetalen

Gepubliceerd op 17 mei 2010, 13:05
Auteur: StudNed.nl Redactie (Lars)

Liverpool University Clock Tower
Photo by SomeDriftwood
Niet alleen in Nederland woedt discussie over collegegeld en studiefinanciering: in Engeland doet een commissie onder leiding van voormalig BP-topman Lord Browne momenteel onderzoek naar manieren om studenten meer te laten betalen voor hun onderwijs. De Britse universiteiten deden afgelopen week ook een duit in het zakje, met een voorstel om afgestudeerden hun lening sneller terug te laten betalen.

Momenteel betalen afgestudeerden 9% belasting over alles wat ze verdienen boven de £15.000 (ca. €17.600). Dat percentage moet omhoog, vindt de Russell Group, waarin twintig prestigieuze universiteiten zijn verenigd (o.a. Oxford en Cambridge). Voorzitter Wendy Piatt zei vrijdag in een persbericht te vrezen voor de wetenschappelijke prestaties van haar land. Haar universiteiten willen meer geld van de studenten zien om daarmee personeel aan te trekken.

Eerder deze maand kwam al een plan van de commissie-Browne naar buiten om de collegegelden volledig vrij te geven. Die zijn nu gemaximeerd op £3.225, maar zouden kunnen oplopen tot £14.000 in de bètawetenschappen.

Tags: #bezuinigingen, #collegegeld, #studiefinanciering, #Verenigd Koninkrijk


3 Trackbacks & Pingbacks

  1. 17 mei 2010 14:17

    Tweets die vermelden StudNed.nl | Britse universiteiten: laat afgestudeerden meer terugbetalen -- Topsy.com :

  2. 23 juni 2010 11:04

    StudNed.nl | Megabezuinigingen op Brits hoger onderwijs :

  3. 21 oktober 2010 12:10

    StudNed.nl | Oxbridge -40%, hogescholen -25% :

0 Reactie(s)

Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: