VVD geeft eerstejaars gratis kamer

Gepubliceerd op 04 september 2009, 15:09
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

Eerstejaars journalistiek Thomas Stuiver (17) heeft een kamer gewonnen in de studentenkameractie van de VVD in Zwolle. Alle eerstejaars konden meedingen in de wedstrijd, door een slogan te bedenken over hoe Zwolle een betere studentenstad kan worden. Stuiver won de kamer met de slogan: “De VVD maakt Zwolse wijken studentrijker.” De kamer wordt zonder bemiddelingskosten en met één maand gratis huur aangeboden, waardoor Stuiver zo’n 700 euro bespaart.

“Ik ben echt zó blij met die kamer”, zegt Stuiver. “Nu hoef ik niet iedere dag twee uur in de bus te zitten om vanuit Lemmer op school te komen.”

woonproblematiek studenten
De VVD bedacht de actie om aandacht te vragen voor de woonproblematiek onder studenten in Zwolle. De gemeenteraadsfractie van de partij heeft het college van burgermeester en wethouders verzocht een onderzoek te doen naar de woonwensen van studenten en om aan de hand van het onderzoek een plan op te stellen.

VVD-lijsttrekker Rene de Heer vindt dan ook dat de stad nu te weinig kijkt naar de wensen van studenten op het gebied van wonen.”De meeste studenten willen in of rond het centrum wonen en dus niet ergens achteraf in Stadshagen of Zwolle Zuid. Verschillende Zwolse verhuurders geven ook aan hun studentenkamers in die wijken niet te kunnen slijten. De VVD vindt dat een studentenstad als Zwolle meer rekening kan houden met de woningwensen van onze studenten. Dat gebeurt momenteel te weinig en dat moet veranderen.”

Tags: #studentenkamers, #VVD, #Zwolle


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: