Weinig en langzaam studeren in de VS

Gepubliceerd op 17 mei 2010, 10:05
Auteur: StudNed.nl Redactie (Lars)

Congratulations Divine Master
Photo by billaday
Dat Nederlandse studenten weinig studeren en lang over hun studie doen was al bekend (en beklaagd), maar met Amerikaanse studenten is het niet heel veel anders. Voltijd-studenten in de VS studeerden in 2003 gemiddeld 27 uur per week. Dat is een flinke daling t.o.v. de 40 uur die ze er in 1961 nog in staken. De cijfers komen uit een studie door economen Philip Babcock en Mindy Marks, die binnenkort verschijnt in het Review of Economics and Statistics.

Over de oorzaken durven de onderzoekers geen harde uitspraken te doen, hoewel zowel het gebruik van technologie als computers (die het studeren efficiënter maken) als de sterkere vraag naar vrije tijd voor de hand liggen. Er werden geen significante verschillen gevonden per huidskleur, geslacht, familieachtergrond, soort instelling (niveau, selectieproces) of het al dan niet werken naast de studie. Het onderzoek wekt weinig verbazing onder collega’s, zei Marks tegen University World News: “if anything, they’re shocked there was a time that students used to put in the required amount of time.”

Eerder dit jaar verscheen al een studie waarin werd aangetoond dat studenten in de VS steeds langer over hun opleiding doen. Hier werd wel een verband aangetoond tussen langere studieduur, stijgende studiekosten en meer tijd die in bijbaantjes ging zitten.

Tags: #studieduur, #studielast, #Verenigde Staten


1 Trackbacks & Pingbacks

  1. 17 mei 2010 10:13

    Tweets die vermelden StudNed.nl | Weinig en langzaam studeren in de VS -- Topsy.com :

0 Reactie(s)

Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: