LSVb: ‘Cohen steekt toekomstige generaties in schulden’

Gepubliceerd op 12 mei 2010, 12:05
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

Van alle partijen die na de verkiezingen de basisbeurs willen afschaffen wekt de PvdA de meeste woede bij de Landelijke Studenten Vakbond. De studentenbond schreef dan ook een boze brief aan Job Cohen. “U bent nogal helder over wie er krom moeten liggen als gevolg van de economische crisis: de studenten. Dit is keihard saneren op de toekomst van Nederland. U wilt een zogenaamd ’sociaal’ leenstelsel invoeren. Een chique naam voor het ordinair in de schulden steken van toekomstige generaties,” schrijft de studentenbond aan Cohen.

Volgens de studentenbond zal 1 op de 5 huidige studenten stoppen met studeren als er een leenstelsel komt. Daarnaast verwijten de studenten de PvdA dat het ‘asociale leenstelsel’ studenten en de Nederlandse maatschappij met torenhoge schulden opzadelt. “In uw leenstelsel kan volgens het CPB uiteindelijk 66% van alle schulden niet terugbetaald worden. Die komen dus voor uw rekening meneer Cohen. Met een beetje pech is dat zo een miljard extra per jaar. Dan kunnen we dat net zo goed gebruiken om studeren te stimuleren. En hoe we dat dan noemen? Basisbeurs lijkt ons een mooie naam.”

Cohen wordt door de studentenbond vervolgens van harte uitgenodigd nog een nachtje te slapen over het afschaffen van de basisbeurs en om op de demonstratie op 21 mei met andere plannen te komen.

Tags: #Cohen, #LSVb, #PvdA, #studiefinanciering, #verkiezingen


2 Trackbacks & Pingbacks

  1. 12 mei 2010 13:40

    Tweets die vermelden StudNed.nl | LSVb: ‘Cohen steekt toekomstige generaties in schulden’ -- Topsy.com :

  2. 18 mei 2010 16:45

    StudNed.nl | Partijen “kiezen niet, maar schuiven” :

1 Reactie(s)

  1. Anke

    Ben benieuwd wat Gerard er van vindt.


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: