Studentenkieswijzer: wie is hier neutraal?

Gepubliceerd op 10 mei 2010, 11:05
Auteur: StudNed.nl Redactie (Lars)

Om 12:00u wordt ‘ie officieel gelanceerd, maar je kunt ‘m nu al invullen: de Studentenkieswijzer. Natuurlijk komen hierin de basisbeurs en de ov-studentenkaart terug, maar ook vragen over kleinschaliger onderwijs en bestuursbeurzen.

De neutraliteit van deze stemwijzer is niet om over naar huis te schrijven, al was het maar omdat de demonstratie vóór de basisbeurs op de voorpagina geplugd wordt, maar er zit één handige feature in. Als je de kieswijzer invult, krijg je niet alleen de standpunten van partijen te zien, maar ook een toelichting. Alle onderwijs-standpunten in één pagina.

Het is aan te raden die standpunten wel even door te lezen, want niet altijd is even duidelijk hoe die in het schema eens-oneens-neutraal gepast zijn. Zo is de PVV het eens met kleinschaliger onderwijs (“Indien organisatorisch en financieel mogelijk”), maar neutraal t.o.v. de stelling “voor het eind van de komende kabinetsperiode dienen alle docenten hun lesbevoegdheid te behalen” (“afhankelijk van de haalbaarheid”).

Merk ook op dat “neutraal” in deze kieswijzer niet hetzelfde is als “geen mening;” als je dit vakje selecteert, krijgt een partij die ook “neutraal” is over de vraag, een extra punt. Op het screenshot zie je welke partijen het meest “neutraal” zijn over hoger onderwijs.

Tags: #verkiezingen


1 Trackbacks & Pingbacks

  1. 10 mei 2010 12:15

    Tweets die vermelden StudNed.nl | Studentenkieswijzer: wie is hier neutraal? -- Topsy.com :

0 Reactie(s)

Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: