VSNU: Investeer in onderzoek en onderwijs

Gepubliceerd op 10 mei 2010, 09:05
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

Money money money
Photo by Pieter Musterd
Nederland wil bij de top vijf kenniseconomiën ter wereld horen. Op het moment scoort Nederland boven het gemiddelde. Om de top daadwerkelijk te halen zijn extra investeringen nodig, laat de vereniging van Nederlandse universiteiten (VSNU) weten.

Volgens de VSNU verwacht het kabinet te veel van efficiëntieverbeteringen. Meer kennis voor minder geld. De onderwijskoepel is van mening dat het wetenschappelijk onderwijs en onderzoek meer geld nodig heeft om beter te kunnen presteren. De bovengemiddelde prestaties die Nederland nu namelijk weet te halen worden gerealiseerd met investeringen die onder of net op het internationale gemiddelde liggen. De oproep aan de politiek is duidelijk: put your money where your mouth is.

Nederland is niet het enige land dat zich realiseert dat zijn toekomst afhangt van kennis. Onder de noemer ‘crisismaatregelen’ investeren andere landen extra in onderwijs en onderzoek. Landen als de Verenigde Staten, Zweden, Duitsland, Australië en Korea investeren meer dan Nederland.

Tags: #bezuinigingen, #Investeren, #verkiezingen, #VSNU


1 Trackbacks & Pingbacks

  1. 10 mei 2010 10:18

    Tweets die vermelden StudNed.nl | VSNU: Investeer in onderzoek en onderwijs -- Topsy.com :

0 Reactie(s)

Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: