Afstuderen met een onvoldoende

Gepubliceerd op 06 mei 2010, 17:05
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

5
Photo by Pieter Musterd
De rechtenfaculteit aan de Erasmus universiteit Rotterdam denkt erover om studenten een onvoldoende voor een vak te laten compenseren met een voldoende op een ander vak. Met een vijf op één vak en een zeven op een ander vak heb je dan de punten voor beide vakken binnengehaald. De doorstroom in het eerste jaar moet hiermee worden verbeterd.

De faculteitsraad van de rechtenfaculteit is het echter niet eens met het plan. De raad is bang dat studenten doorstromen naar het tweede jaar zonder de benodigde basiskennis te hebben opgedaan. Hier kunnen studenten later in hun studieloopbaan dan juist last van hebben.

Daarnaast heeft de raad ook praktische bezwaren. Wanneer geldt een vak als compensatie? Het ene vak levert immers meer punten op dan het andere. Ook is men bang dat een Rotterdams diploma voor juristen minder waard wordt op het moment dat je ook met vijfjes op je lijst de eindstreep haalt.

De faculteiten van Economie en van Psychologie van de Erasmus werken al met een systeem waarin studenten onvoldoendes kunnen compenseren door goed te scoren met het tentamen van een ander vak.

Tags: #Eerstejaars Rendement, #rechten, #rendementen, #Rotterdam


1 Reactie(s)

  1. StudNed.nl Redactie (Lars)

    De faculteit wijsbegeerte van de RUG doet dit al: “Uitsluitend in de propedeuse mag één studieonderdeel met een 5 worden afgerond, mits daar bij andere vakken tenminste tweemaal een 7 of tenminste eenmaal een 8 tegenover staat” (Studiegids 2009-2010).


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: