Plasterk opent steunpunt studerende moeders

Gepubliceerd op 03 september 2009, 13:09
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

Minister Plasterk opent het nieuwe kantoor voor het steunpunt van studerende moeders, het expertisecentrum voor de combinatie tussen studie en gezin. Het kantoor te Rotterdam wordt op 7 september geopend. Tegelijkertijd wordt ook de website studerendemoeders.nl in gebruik genomen.

Studenten met kinderen of (her)intredende moeders die een opleiding willen gaan volgen kunnen bij dit steunpunt terecht voor informatie, vragen, workshops en advies omtrent het combineren van een opleiding met hun gezin. Ook professionals die met (her)intredende moeders en studerende ouders te maken krijgen kunnen hier terecht.

“Onderwijs is de sleutel tot een betere toekomst voor zowel de ouder als het kind”, zegt Annemiek de Jong, directeur van Stichting Steunpunt Studerende Moeders. Ook Henno van Horssen, voorzitter van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO), is enthousiast: “Ouderschap mag het volgen van een studie in het Hoger Onderwijs niet in de weg staan, we zijn verheugd met deze mooie start.”

Het steunpunt houdt na de officiële opening van 8 tot en met 11 september open week. Geïnteresseerden kunnen dan zonder afspraak tussen 10.00-16.00 uur bij het steunpunt langslopen voor informatie of advies, of om gewoon een kijkje te nemen.

Tags: #Plasterk, #Rotterdam


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: