Brieven aan toekomstig kabinet

Gepubliceerd op 03 mei 2010, 15:05
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

Met de verkiezingen voor de deur zijn lobbyorganen druk bezig de lijn van politici te beïnvloeden. De verkiezingsprogramma’s zijn ondertussen vastgesteld, dus richten de LSVb en FNV Jong hun pijlen alvast op het toekomstige kabinet. Beide organisaties hebben een brief geschreven aan de aanstaande regenten.

15.000 extra docenten
De LSVb legt een pakket aan eisen voor aan het toekomstige kabinet. Zo moeten er meer docenten komen. “Om het kwalitatief hoogwaardige onderwijs te bieden dat Nederland voorstaat, moeten er ruim 15.000 docenten bijkomen”, schrijft voorzitter van de LSVb Jasmijn Koets. Daarnaast vraagt de studentenbond om aandacht voor de toegankelijkheid van het onderwijs in het kader van de discussie om de afschaffing van de basisbeurs.

Versterken rechtspositie jongeren
“FNV Jong weet dat er bezuinigd moet gaan worden, maar wij doen op u een klemmend beroep dit niet te doen op onderwijs”, schrijft FNV Jong-voorzitter Jeroen Glas. “Investeer in kwaliteit van onderwijs en houd het hoger onderwijs voor iedereen toegankelijk.” Verder vraagt de vakbond om af te zien van het verdere flexibilisering van het onslagrecht. FNV Jong laat in de brief weten nu al van jongeren te horen dat ze zich niet ziek durven te melden uit angst dat ze ontslagen worden.

Tags: #LSVb, #studiefinanciering, #verkiezingen


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: