Verkiezing lekkerste insectensnack

Gepubliceerd op 03 mei 2010, 12:05
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

DSC_0075_bewerkt-1
Photo by Harry-Harms
Dat insecten nuttig en lekker zijn laat Spinozawinnaar Marcel Dicke zien én proeven op 18 mei tijdens Spinoza te Paard. Het publiek mag zijn tanden zetten in verschillende insectenhapjes. De snack die het publiek het lekkerst vindt, ligt binnenkort in de winkels.

Bij insecten denken de meeste mensen aan muggen, mieren en andere kruipende en vliegende lastposten. Maar insecten zijn bijzonder handige beesten. Bijvoorbeeld in de biologische gewasbescherming. Planten gebruiken bepaalde insecten om vijanden te komen verjagen. Spinozawinnaar Marcel Dicke leert ons om op een totaal andere manier te kijken naar insecten. Niet als plaag dus, maar als opruimers, beschermers en voedsel.

Marian Peters van de Verenigde Nederlandse Insectenkwekers (VENIK) leidt de insectensnackverkiezing. Zij legt uit wat er allemaal bij komt kijken om van insecten een hoogwaardig voedingsproduct te maken. Hoe zo’n hoogwaardig voedingsproduct smaakt, kan het publiek van Spinoza te Paard aan den lijve ondervinden.

Marian Peters houdt zich bezig met entomofagie: het eten van insecten. Zij ontwikkelt samen met studenten Food Design van de HAS uit Den Bosch diverse lekkere en aantrekkelijke voedseltoepassingen met insecten. VENIK wil insecten als alternatieve eiwitbron op de markt te brengen. Ook Marcel Dicke is een ambassadeur van insecten eten.


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: