Dood huisdier als studiemateriaal

Gepubliceerd op 03 mei 2010, 10:05
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

Beauty is in the Eye...
Photo by Harald_
De Universiteit Utrecht gaat overleden huisdieren gebruiken als studiemateriaal. Samen met de stichting Proefdiervrij is hier een ‘huisdierendonorcodicil’ voor ontwikkeld. Huisdiereigenaren kunnen zo het stoffelijk overschot van een dier afstaan aan de universiteit, waar er gebruik van gemaakt wordt voor practica bij diergeneeskunde, tandheelkunde en biomedische wetenschappen.

Anton Pijpers, decaan faculteit Diergeneeskunde: “Om vakbekwame dierenartsen op te leiden, is contact en oefenen met dieren tijdens de opleiding essentieel. Daarbij willen we het aantal dieren dat voor onderwijsdoeleinden gedood moet worden, zoveel mogelijk beperken.” Proefdiervrij en Universiteit Utrecht werken samen met een aantal betrokken dierenartsen uit de regio Utrecht. De dierenartsen spelen een belangrijke informerende rol tussen huisdiereigenaren en de universiteit. Proefdiervrij heeft de ambitie dit programma uit te breiden naar alle universiteiten en dierenartsenpraktijken in heel Nederland.

“Met het huisdierdonorcodicil kunnen nu al honderden proefdieren gered worden. Dit aantal zal alleen maar toenemen”, aldus Anouk Janssens van Proefdiervrij.

Tags: #Utrecht


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: