TU Delft helpt studenten in carrièrekeuze

Gepubliceerd op 21 april 2010, 10:04
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

De Technische Universiteit Delft (TU Delft) staat vanaf vandaag studenten bij door het geven van loopbaanadvies. Op deze manier moet voorkomen worden dat pas afgestudeerden aan een loopbaan beginnen die niet bij hun past.

De openingsspeech wordt woensdag verzorgd door Bert Monna van SystematIC Design, een bedrijf dat elektronische chips ontwerpt. Monna: “Gelukkig lukt het de TU Delft om steeds weer ruime hoeveelheden goede en gemotiveerde ingenieurs op te leiden. Wij nemen dan ook regelmatig afgestudeerden van de TU aan. Maar het vak waarin een Delftse ingenieur is afgestudeerd, leert hij of zij pas echt in de praktijk. Pas na een aantal jaren werkervaring blijkt er dan soms een mismatch te zijn tussen de ideeën van de nog verse ingenieur en het bedrijf/bedrijfsleven. Juist daarbij zou een Career Center een nuttige functie kunnen vervullen.”
 
Feedback
Het Student Career Centre van de TU Delft biedt studenten de gelegenheid om zich uitgebreid te informeren en na te denken over hun (toekomstige) keuzes en gedrag in hun opleiding en op de arbeidsmarkt.

“De ene student is het meest gebaat bij voorlichtingsactiviteiten rond opleidingen, arbeidsmarkt en de vaardigheden die er daar van hen verwacht worden; de ander wil meer leren over processen achter keuzes en hoe zichzelf te presenteren en weer een andere groep is op zoek naar meer individuele feedback op persoonlijke keuzes en verwachtingen”, zegt Caroline Scheepmaker, hoofd van het Student Career Centre.  “Inmiddels hebben we in het Career Centre meer dan honderd loopbaangesprekken, twaalf volle workshops, en acht goed bezochte loopbaanlunches achter de rug”, vervolgt Scheepmaker

Tags: #Delft


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: