Acties bij opening academisch jaar

Gepubliceerd op 31 augustus 2009, 14:08
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

Minister Plasterk van Onderwijs opent vandaag in Enschede het nieuwe academische jaar op de Universiteit Twente. Ondertussen hebben studentenbonden in andere studentensteden al aangekondigd actie te voeren om aandacht te vragen voor extra investeringen in hoger onderwijs.

Groei
De voorinschrijvingen voorspellen een grote groei in het aantal studenten. Alhoewel een deel van deze inschrijvingen te wijten kan zijn aan het nieuwe inschrijfprogramma Studielink, waar studenten zich voor meerdere studies kunnen inschrijven, lijkt er toch wel zeker sprake te zijn van groei. Universiteiten en hogescholen verwachten grote financiële problemen als er geen extra investeringen tegenover deze groei staan. De Universiteit van Amsterdam (UvA) lijkt de grootste groeier te zijn. De Amsterdamse studentenunie (ASVA) zal UvA-voorzitter Karel van de Toorn dan ook bokshandschoenen uitreiken.

“Met de bokshandschoen willen wij onze collegevoorzitter symbolisch een hart onder de riem steken, zodat hij sterker staat in zijn strijd om meer geld voor elkaar te boksen voor het hoger onderwijs” aldus ASVA voorzitter Dave van der Pol. In Groningen, Delft, Utrecht, Nijmegen en in Enschede krijgen collegevoorzitters bokshandschoenen aangeboden.

Collegevoorzitter van de Universiteit Twente heeft al laten weten ook bij Plasterk aan te dringen op extra investeringen in hoger onderwijs.

Tags: #actie, #bezuinigingen, #Studielink


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: