Student in brandend Sinterklaaspak bij ontgroening

Gepubliceerd op 20 april 2010, 12:04
Auteur: StudNed.nl Redactie (Lars)

Bij de ontgroening van een Groningse studentenvereniging heeft een 21-jarige student tweede- en derdegraads brandwonden opgelopen toen een ander lid zijn Sinterklaaskostuum brand stak. Dat meldt de Groningse politie vandaag. De student in kwestie zocht pas medische hulp toen de ontgroening voorbij was, veertig uur na het incident.

De ouders van de student hebben aangifte van zware mishandeling gedaan bij de politie. Het slachtoffer ligt in het ziekenhuis met een voor zes procent verbrande rug. De politie Groningen vermeldt niet om welke studentenvereniging het gaat, maar De Telegraaf noemt Albertus Magnus. NOS Headlines voegt toe dat de vier studenten voor hun ontgroening geslaagd zijn.

Update: het gaat inderdaad om studentenvereniging Albertus Magnus. Op de website van deze vereniging is nu een verklaring te lezen: bij Albertus is men “ontstel[d]” en het dispuut waarvoor ontgroend werd, herendispuut Caivs, wordt een half jaar geschorst. De Rijksuniversiteit Groningen heeft een eigen onderzoek ingesteld en wacht dat af voordat eventuele strafmaatregelen worden genomen.

Tags: #Groningen, #ontgroening, #studentenvereniging


1 Trackbacks & Pingbacks

  1. 23 april 2010 09:05

    StudNed.nl | Vereniging brandende student wil dat leden zwijgen :

0 Reactie(s)

Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: