Hoofdredacteur Ublad stapt op

Gepubliceerd op 19 april 2010, 18:04
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

Hoofdredacteur Armand Heijnen van het digitale Ublad heeft zijn functie neergelegd. Heijnen was als hoofredacteur één van de drijvende krachten achter de lancering van het Utrechtse Digitaal Universiteitsblad (DUB).

Controverse
De lancering van het online medium en de opheffing van de papieren krant (het Ublad) deed flink wat stof opwaaien aan de Universiteit Utrecht. Tegenstanders van het opheffen van de krant waren van mening dat belangrijke informatie en discussie zo de academische gemeenschap niet kon bereiken. Je pakt in de kantine nou eenmaal eerder een gratis krant op dan dat je thuis naar de website surft. Het besluit leidde tot felle discussie in de medezeggenschap en was zelfs mede aanleiding voor de bezetting van het bestuursgebouw van de UU. Ook binnen de redactie was er discussie over de juistheid van het besluit.

DUB laat weten dat de controverse rond de overstap naar een digitaal medium mede aanleiding was voor het besluit van de vertrekkende hoofdredacteur. Daarnaast laat Heijnen op ‘zijn’ website weten dat hij het een geschikt tijdstip vindt om de fakkel over te dragen. “DUB moet een nieuwe doorstart kunnen maken: zowel voor DUB, voor de redactie als voor mijzelf is het beter als dit gebeurt met een nieuw samengesteld team, te beginnen met een nieuwe hoofdredacteur. Het ligt bij redactieraad en college van bestuur om daarvan nu werk te maken.” In de tussentijd neemt senior-redacteur Erik Hardeman de werkzaamheden van hoofdredacteur over.

Tags: #Media, #Ublad, #Utrecht


2 Trackbacks & Pingbacks

  1. 16 juni 2010 09:02

    StudNed.nl | Bètadecaan UU weg na conflict met hoogleraren en medezeggenschap :

  2. 15 oktober 2010 09:53

    StudNed.nl | Redactieraad Vox weg na ruzie met bestuur Radboud :

0 Reactie(s)

Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: