Veerman: niet bezuinigen op onderwijs

Gepubliceerd op 13 april 2010, 13:04
Auteur: StudNed.nl Redactie (Lars)

De commissie-Veerman, die de ‘toekomstbestendigheid’ van het Nederlandse hoger onderwijs onderzocht, wil niet bezuinigen. Dat meldt het Reformatorisch Dagblad op basis van het vanmiddag gepubliceerde rapport “Differentiëren in drievoud.” De commissie spreekt van “jarenlange onderinvesteringen” op het gebied van hoger onderwijs.

Naast meer geld wil Veerman (oud-minister van Landbouw, CDA) dat de financiering van universiteiten en hoge scholen op de schop gaat: de bekostiging moet minder afhangen van het aantal studenten en meer van prestaties. Ook pleit de toekomstcommissie voor selectie aan de poort: strengere toelatingseisen dan alleen een havo- of vwo-diploma.

De lobbyclubs in het onderwijsveld reageren in jubelstemming op het nieuws. ISO, LSVb, HBO-raad en VSNU noemen de conclusies van Veerman “ingrijpend en inspirerend” en “een uitstekend rapport van een eminent gezelschap.” Verder wil men “de schouders eronder zetten,” “de handschoen oppakken” en “de uitdaging aangaan.” Dit moet gebeuren in de vorm van een “maatschappelijk convenant” dat vóór de formatie van het volgende kabinet wordt gepresenteerd.

Tags: #bezuinigingen, #HBO-raad, #ISO, #LSVb, #selectie, #Veerman, #VSNU


3 Trackbacks & Pingbacks

  1. 22 april 2010 11:03

    StudNed.nl | Veerman produceert hoger opgeleiden “tegen zo laag mogelijke kosten” :

  2. 18 mei 2010 16:29

    StudNed.nl | CDA vs. Veerman over studiefinanciering :

  3. 25 mei 2010 14:34

    StudNed.nl | Onderwijskoepels en studentenbonden kiezen voor Veerman :

0 Reactie(s)

Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: