Petitie voor behoud basisbeurs

Gepubliceerd op 01 april 2010, 13:04
Auteur: StudNed.nl Redactie (Lars)

Terwijl de politiek discussieert over de basisbeurs, voegt de LSVb nog een middel toe aan de acties voor behoud van de basisbeurs. Vandaag lanceert de studentenvakbond de petitie reddestufi.nl. Volgens eigen onderzoek van de LSVb onder “ruim 14.000 studenten, mbo’ers, scholieren en ouders” zal 20% van de huidige studenten zijn studie staken als de basisbeurs verdwijnt; 42% van de mbo’ers en scholieren zal er niet eens aan beginnen.

LSVb-voorzitter Jasmijn Koets, opvolgster van de onlangs afgetreden Gerard Oosterwijk, reageert in het bijbehorende persbericht tevens op de plannen voor bezuinigingen op hoger onderwijs. Zij meent dat deze plannen “desastreuze gevolgen zullen hebben voor de deelname aan het hoger onderwijs.” 70% van de studenten heeft al een bijbaan en 72% daarvan (50% van het totaal) zegt dat werk een negatieve impact op de studieprestaties heeft.

Op het onderzoek reageerden “bijna 12.000″ studenten, de overige respondenten zijn scholieren, ouders en mbo’ers. De precieze verhouding tussen deze groepen vermeldt het rapport van de LSVb niet.

Tags: #bezuinigingen, #LSVb, #studiefinanciering


2 Trackbacks & Pingbacks

  1. 12 mei 2010 14:41

    StudNed.nl | LSVb: ‘Cohen steekt toekomstige generaties in schulden’ :

  2. 19 mei 2010 16:44

    StudNed.nl | SP: Meerderheid kiezers wil basisbeurs behouden :

0 Reactie(s)

Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: