LSVb maant politiek Den Haag tot luisteren

Gepubliceerd op 25 maart 2010, 17:03
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) ondersteunt de studenten die vandaag in Den Haag met hun fietsen actievoeren tegen de bezuinigingen op het hoger onderwijs en de afschaffing van de studiefinanciering. Deze problematiek leeft niet alleen bij deze studenten, maar wordt ook erkend door de LSVb. Daarom heeft zij een zestal eisen geformuleerd die fundamenteel zijn voor het Hoger Onderwijs en de studenten in Nederland. Deze eisen verwoorden de minimale inspanningen voor het komende kabinet om het Hoger Onderwijs op een acceptabel niveau te tillen voor een kenniseconomie als Nederland.

Het eisenpakket bestaat uit minimale vereisten met betrekking tot de kwaliteit en toegankelijkheid van het onderwijs en de huisvestingsproblematiek voor studenten. De concrete eisen staan volgens de LSVb aan de basis van het Hoger Onderwijs zoals deze noodzakelijk is voor een kenniseconomie.  Nodig zijn meer docenten en genoeg contacturen en uitdaging voor je studiepunten. Daarnaast pleit de LSVb voor behoudt van de studiefinanciering, keuzevrijheid en intensievere begeleiding, huurtoeslag voor onzelfstandige studentenkamers en huurteams vormen de kern van deze eisen.

Met deze eisen onderstreept de LSVb het belang van het hoger onderwijs als thema voor de verkiezingen en maakt ze duidelijk wat de minimale investeringen in het hoger onderwijs  zouden moeten zijn. Tot aan de verkiezingen zal dit eisenpakket op meerdere manieren onder de aandacht worden gebracht en de lancering ervan is het startsein voor verschillende acties, activiteiten en gesprekken in aanloop naar de verkiezingen. “Politiek Den Haag heeft de stem van de studenten al lang genoeg genegeerd. Of het nou voor, tijdens of na de verkiezingen is: wij zullen ons net zo lang roeren tot onze eisen eindelijk serieus worden genomen”, aldus Gerard Oosterwijk (voorzitter LSVb)

Tags: #actie, #LSVb


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: