Cornell University op scherp na zelfmoordgolf

Gepubliceerd op 18 maart 2010, 11:03
Auteur: StudNed.nl Redactie (Gerrit)


DSC_3377
Afgelopen semester hebben 6 studenten van de Cornell University in New York zelfmoord gepleegd. De universiteit spreekt zelf van een “public health crisis”. De directeur mental health initiatives heeft aanvullende maatregelen ingezet. Cornell staat bekend als een universiteit met juist goede mentale begeleiding voor studenten. De universiteit bevordert openheid over mentale problemen, terwijl veel andere universiteiten het liever uit het zicht willen houden.

Presige universiteit
Cornell is een van de acht Ivy league universiteiten. Afgelopen jaar werden maar 12% van alle studenten aangenomen, die jaarlijks elk $85.000 kwijt zijn aan studiekosten. Hierdoor ervaren de studenten vaak een enorme angst om te falen en een hoge prestatiedruk.

Cornell doet het statistisch goed
Zelfmoord is een veel groter probleem op prestigieuze Amerikaanse universiteiten. Hierdoor is mentale begeleiding en zelfmoordpreventie op alle universiteiten aanwezig. Volgens de medisch directeur van de American Foundation for Suicide Prevention zijn er gemiddeld jaarlijks 7,29 zelfdodingen per 100.000 studenten. Cornell heeft tussen 2005 en 2008 geen gevallen van zelfmoord meegemaakt, maar met bijna 20.000 studenten zouden er één of twee per jaar verwacht worden.

In Nederland zijn er gemiddeld 9 zelfdodingen per 100.000 inwoners. Er zijn geen cijfers over zelfdodingen onder studenten in Nederland.

Tags: #Verenigde Staten


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: