ISO: met Cohen kiest PvdA voor onderwijs

Gepubliceerd op 12 maart 2010, 13:03
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

Het is een hele klus.
Photo by roel1943
Wouter Bos heeft vandaag te kennen gegeven zich terug te trekken uit de politiek. Zijn opvolger wordt (hoogstwaarschijnlijk) opgevolgd door Job Cohen. Cohen is afgestudeerd op studierechten voor studenten (1981). In zijn proefschrift ‘rechten van studenten in het wetenschappelijk onderwijs’ gaat Cohen in op het recht op toelating en het recht op ‘behoorlijk onderwijs’. Cohen stelt in het proefschrift dat onderwijs een overheidstaak is met ‘kenmerken van machtsuitoefening’ en daarom moet er rechtsbescherming tegenover staan.

Het lijkt erop dat de PvdA zo eindelijk voor hoger onderwijs kiest, laat het Interstedelijk Overleg Studenten weten. “Er ligt de motie Hamer om Nederland naar de top 5 van de wereld te brengen. Voormalig onderwijsminister Plasterk wil de Kamer in en nog liever weer minister van onderwijs worden. Daarnaast wordt de nieuwe partijleider nu iemand die afgestudeerd is op onderwijsrecht,” aldus het ISO.

Voorzitter van het ISO, Henno van Horssen: “Een partij die in verkiezingstijd zo uitdrukkelijk kiest voor hoger onderwijs, daarvan verwacht het ISO ook op de lange termijn duidelijke keuzes voor toegankelijk en kwalitatief hoger onderwijs. Het ISO zal de PvdA aanspreken op de keuzes om het hoger onderwijs in Nederland sterk te verbeteren, want studenten eisen een échte kwaliteitsimpuls.”

Plasterk heeft echter al aangegeven terug te willen keren als minister op OCW. Of de lijn Plasterk gaat veranderen door de komst van Cohen moet nog blijken.

Tags: #ISO, #Plasterk, #PvdA


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: