Geen onderzoek naar toegankelijkheid onderwijs

Gepubliceerd op 11 maart 2010, 12:03
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

Demissionair staatsecretaris van onderwijs, Marja van Bijsterveldt ziet geen heil in een onderzoek naar de toegankelijkheid van het onderwijs in het kader van de toekomst van de studiefinanciering.

D66 en de SP willen weten wat een eventuele afschaffing van de basisbeurs zou betekenen voor de toegankelijkheid van onderwijs. Volgens Boris Van der Ham is het onderzoek dat over toegankelijkheid bestaat verouderd, en is er in het buitenland veel ervaring met verschillende modellen van studiefinanciering waar naar gekeken moet worden. De VVD zit niet te wachten op een extra onderzoek en blijft bij haar standpunt. Mark Harbers van de VVD: “Maak die ruil tussen sociaal leenstelsel en investeren in hoger onderwijs. Wij wachten even op nieuwe tijden na 9 juni. Ik denk dat de keuze uiteindelijk gemaakt wordt in de verkiezingen.”

Staatssecretaris Van Bijsterveldt liet weten geen onderzoek op onderzoek te willen stapelen. Volgens haar moet het onderzoek dat gedaan wordt door de ambtelijke commissies die kijken naar mogelijkheden voor bezuinigheden in het hoger onderwijs voldoende zijn. Deze commissies moeten dan ook kijken naar de verschillende opties van studiefinanciering.

Tags: #D66, #Politiek, #SP, #Van Bijsterveldt, #VVD


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: