Studenten slepen Hotelschool voor de rechter

Gepubliceerd op 10 maart 2010, 15:03
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

Vandaag wordt de Hogeschool Zuyd gedagvaard door studenten van de Hoge Hotelschool Maastricht (onderdeel van Hogeschool Zuyd). De Hogeschool vraagt de studenten jaarlijks een extra eigen bijdrage van ruim 600 euro voor het volgen van verplicht onderwijs. Dit komt dus nog eens bovenop het vastgestelde collegegeld van 1620 euro. Ongehoord, vinden zowel de studenten van de Hogeschool als het Landelijk Studenten Rechtsbureau (onderdeel van het ISO) en BarwegenBindels advocaten.
 
Ruim 250 studenten willen het geld terug dat zij sinds 2006 teveel betaalden. Volgens student Bastiaan Weijers brengt de Hogeschool tijdens de vier jaar durende opleiding een slordige 2500 euro extra bij iedere student in rekening. Weijers heeft de kwestie uiteraard eerst bij het College van Bestuur van de Hogeschool aangekaart, dat op zijn beurt de zaak heeft voorgelegd aan de ombudsman van de Hogeschool. Volgens de ombudsman zijn alle bijdragen onrechtmatig. De Hogeschool legde het advies echter naast zich neer.

Samen met het landelijke Studenten Rechtsbureau (LSR) proberen de studenten hun gelijk af te dwingen. Voorzitter LSR, Guillette van Grinsven: “Omdat de Hogeschool de studenten op geen enkele wijze tegemoet wilde komen, hebben wij de hogeschool gedagvaard. Nu is het wachten op de schriftelijke reactie van de Hogeschool bij de rechter.”

Tags: #collegegeld, #ISO


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: