Dreigend tekort aan studentenkamers

Gepubliceerd op 08 maart 2010, 13:03
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

Het tekort aan studentenhuisvesting loopt op, laat kenniscentrum  studentenhuisvesting Kences vandaag weten. Als het aantal studenten blijft groeien dan  zullen er de komende vier jaar zo’n 60 000 extra studentenkamers nodig zijn.

”De reden van dit dreigende tekort is de economische crisis. Enerzijds blijven studenten vanwege de lastige situatie op de arbeidsmarkt langer studeren waardoor het aantal studenten zal stijgen. Anderzijds ligt de bouw van nieuwe studentenwoningen nagenoeg stil”, aldus Vincent Buitenhuis, directeur van Kences.

Kernces was al een tijd in overleg met ex-minister Wonen, Eberhard van der Laan. Door de val van het kabinet ligt dit overleg tijdelijk stil en is de verdere koers onzeker. Buitenhuis hoopt de gesprekken met de opvolger van Van der Laan snel te kunnen hervatten.

Huurtoeslag
De vraag rijst of na studiefinanciering studentenhuisvesting nu ook inzet wordt van verkiezingen. Van der Laan was bijvoorbeeld sceptisch over het invoeren van huurtoeslag voor onzelfstandige woningen met gedeelde voorzieningen. Het plan vond veel medestanders in de Tweede kamer. Van der Laan wilde meer onderzoek naar de kosten van de huurtoeslag en de vraag naar dit soort studentenkamers

De Landelijke Studenten Vakbond is van mening dat dit woningbouwcoöperaties zal stimuleren meer onzelfstandige studentenkamers te bouwen, waardoor de kamernood zal afnemen.

Tags: #huur, #LSVb, #studentenkamers


1 Reactie(s)

  1. Nrh

    Volgens mij zou het erg helpen als je gewoon vergunning vrij mag verhuren! Soms is de oplossing wel heel simpel. Wij hebben onze flat maar verkocht juist om die reden!


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: