Huisjesmelker laat studentes strippen

Gepubliceerd op 04 maart 2010, 15:03
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

Wim Bulten, Huisjesmelker van het JaarUit honderden nominaties hebben  de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) en ROOD, jong in de SP, de huisjesmelker van het jaar verkozen. Studenten konden hun huisbaas voor deze weinig eervolle prijs opgeven, als deze de regels niet zo nauw neemt, studenten afzet of zijn panden niet onderhoudt.

Wim Bulten, een verhuurder in Groningen met 110 panden, is dit jaar unaniem tot ‘winnaar’ uitgeroepen, door de ernst en het aantal klachten dat over hem binnenkwam. De klachten variëren van het onveilig weghalen van asbest tot het psychologisch onder druk zetten van studenten en zelfs bedreiging en mishandeling. Zo luidt één van de klachten dat dhr. Bulten studentes voor hem laat  strippen, waarbij degene die dit het beste doet de kamer krijgt.

Leon Botter, voorzitter van ROOD: “Dhr. Bulten is een schoolvoorbeeld van een slechte huisbaas, rijk worden over de rug van studenten en daarbij alle wetten en fatsoensnormen aan zijn laars lappend.” Gerard Oosterwijk voorzitter van de LSVb: “Ieder jaar weer krijgen we veel klachten over huisjesmelkers en er zijn onvoldoende wettelijke mogelijkheden om het hen moeilijker te maken studenten uit te buiten. Schokkend zijn de geluiden dat studenten steeds vaker worden bedreigd en zelfs mishandeld als ze stappen ondernemen richting hun verhuurder.”

Bulten ontkent de klachten. Volgens de huurbaas is er niets waar van de beschuldigingen.

Update 15 maart:de beschuldiging dat Bulten studentes voor zich liet strippen blijkt een broodje-aapverhaal.

(Foto Maurits van Dijk)

Tags: #Groningen, #huisjesmelkers, #huur, #LSVb, #ROOD


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: