Student en stem

Gepubliceerd op 04 maart 2010, 11:03
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

De gemeenteraadsverkiezingen zijn achter de rug. In meerdere gemeenten deden specifieke studentenpartijen mee. In Delft steeg Stip (Studenten techniek in politiek) naar drie zetels.

In Groningen behield Student en Stad één zetel. Student058, de nieuwe lijst in Leeuwarden, wist geen zetel te bemachtigen.Lijsttrekker Michel Hania: “Helaas, we hebben onze doelgroep blijkbaar niet weten te bereiken of aan te spreken. Ik wil iedereen hartelijk bedanken die hier keihard aan mee heeft gewerkt. Verder natuurlijk in het bijzonder de mensen die op ons gestemd hebben, bedankt, we hebben iets moois neergezet.”

De partij haalde tijdens de campagne landelijke bekendheid met haar verkiezingsposter waarop de lijsttrekker naakt werd afgebeeld. Verder kreeg zij veel aandacht met haar partijlied wat zij samen met lijstduwster Anneke Douma opnamen. “Blijkbaar was dit niet voldoende om de aandacht van de student vast te houden tot in het stemhokje. Het was in ieder geval een mooie en leerzame tijd”, aldus Sten Pijloo, nummer twee op de lijst.

Tags: #Delft, #Groningen, #Leeuwarden, #Politiek


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: