Studenten stemmen vooral GroenLinks of D66

Gepubliceerd op 03 maart 2010, 13:03
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

IMG_9061
Photo by Meneer de Braker
Bijna tachtig procent van de studenten is van plan vandaag naar de stembus te gaan voor de gemeenteraadsverkiezingen. Onder de studenten zijn D66 en GroenLinks de populairste politieke partijen. Vijftien procent van studenten weet nog niet op welke partij zij willen stemmen. Dit blijkt uit onderzoek van Kamernet.nl.

D66 en GroenLinks het populairst.

D66 en GroenLinks zijn de populairste partijen, samen zijn zij goed voor een aandeel van ruim dertig procent. Onder de studenten die aangegeven hebben zeker te gaan stemmen, hebben deze twee partijen een aandeel van ruim vijfendertig procent. Bij ongeveer negen procent van de studenten gaat de voorkeur uit naar lokale partijen.

Negen procent van de studenten ziet het nut er niet van in om te gaan stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Van de studenten die niet gaan stemmen omdat zij het nut er niet van inzien of er geen tijd voor hebben, zou ruim vijftig procent op de VVD stemmen. De overige studenten twijfelen nog of hebben geen tijd om te gaan stemmen. Overigens waren er slechts 322 respondenten bij het onderzoek. D66 en GroenLinks kunnen zich dus nog niet rijk rekenen in studentensteden.

Gemeentepolitiek en studentenleven

“Studenten zijn steeds meer betrokken bij de politiek”, aldus Bas Geenen van Kamernet.nl. “Ze zijn zich ervan bewust dat ook de gemeentepolitiek effect heeft op het studentenleven en dus ook op het vinden en huren van een geschikte kamer. Daarnaast betrekken de politieke partijen de studenten veel meer in hun programma’s en spreken ze aan op het internet via onder andere Twitter.”

Tags: #Politiek, #verkiezingen


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: