Géén huisjesmelker van het jaar 2010 in Utrecht

Gepubliceerd op 02 maart 2010, 10:03
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

ROOD Utrecht en Studentenbond USF hebben besloten geen huisjesmelker van het jaar 2010 uit te roepen. Sinds 2007 wordt elk jaar een verhuurder uitgeroepen tot huisjesmelker van het jaar. Dit jaar waren er in Utrecht echter dusdanig veel klachten over intimidatie en geweld door huisbazen, dat USF en ROOD besloten uit veiligheidsoverwegingen geen huisjesmelker van het jaar te kiezen. Maar liefst 41 % van de nominaties had te maken met  intimidatie en in een aantal gevallen zelfs van fysiek geweld.

Voorzitter van ROOD Utrecht Cindy van Rooijen: “We hebben nog nooit zoveel nominaties gekregen als dit jaar en we zijn geschrokken van de verhalen over intimidatie en geweld. We hebben de studenten bezocht en een rapport opgesteld op basis van de gesprekken die we met hen voerden.” Het bleek dat het in verband met de bedreigingen onverantwoord was om een huisbaas tot huisjesmelker van het jaar uit te roepen. “Het laatste wat we willen is wel dat studenten door hun nominatie nog verder in de problemen komen.”

Het rapport en de prijs zijn afgelopen  maandag aangeboden aan de Utrechtse wethouder van volkshuisvesting Harrie Bosch. Voorzitter USF Studentenbelangen Joanna O’Connor: “Wij willen graag dat de gemeente dit onderwerp op de politieke agenda houdt. De gemeente is namelijk een onmisbare schakel tussen de huurders en verhuurder van studentenwoningen.” Vrijwel alle studenten die aan deze verkiezing hebben deelgenomen hebben aangegeven zeer ontevreden te zijn met hun woonsituatie, maar ondernemen zelf geen actie omdat ze niet kunnen overzien wat de gevolgen zijn en bang zijn dat ze het dak boven hun hoofd kwijtraken.

Tags: #huisjesmelkers, #huur, #ROOD, #Utrecht


1 Trackbacks & Pingbacks

  1. 4 maart 2010 15:56

    StudNed.nl | Huisjesmelker laat studentes strippen :

0 Reactie(s)

Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: