ROVER: demissionair kabinet moet strippenkaart behouden

Gepubliceerd op 25 februari 2010, 11:02
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

Het afschaffen van de strippenkaart in nieuwe gebieden is controversieel en mag daarom niet door het demissionaire kabinet worden uitgevoerd. Dit schrijft ROVER dinsdag aan de leden van de Tweede Kamercommissie V&W. Daarbij vraagt ROVER ook de motie-van Gent over een toezichthouder op het openbaar vervoer wel verder op te pakken. De reizigersvereniging werkt aan een OV-manifest ten behoeve van het verkiezingsprogramma van de politieke partijen.

Na de val van het kabinet-Balkenende IV wordt het land geregeerd door een demissionair kabinet dat geen controversiële besluiten mag nemen. ROVER vraagt zich af wat dit betekent voor het openbaar vervoer. Het kabinet werkte aan verschillende belangrijke besluiten op het gebied van OV, waaronder de strippenkaart en de motie-Van Gent.

Er was sprake van dat de strippenkaart in april definitief in Amsterdam verdwijnt. Zeer controversieel, vindt ROVER. Vorige maand nog ondertekenden ruim 35.000 mensen een petitie tegen het afschaffen van de strippenkaart. ROVER is voor een duaal betaalsysteem in het openbaar vervoer. “Wij hopen dat de formateurs van het volgende kabinet nu in elk geval goed beseffen dat de klantvriendelijke invoering van een goed functionerende OV-chipkaart een topprioriteit voor de OV-sector is en dat de strippenkaart niet moet worden afgeschaft”, stelt ROVER.

Wel hoopt ROVER dat de motie-van Gent over het uitbouwen van de Vervoerkamer van de NMa tot een toezichthouder op het openbaar vervoer verder wordt opgepakt. “Deze motie werd kamerbreed gesteund en is dus kennelijk niet controversieel. Wij zouden graag zien dat daar verder aan wordt gewerkt”, aldus ROVER. De reizigersvereniging werkt momenteel aan een manifest om stof aan te dragen voor de programmacommissies van de politieke partijen.

Tags: #openbaar vervoer, #Politiek


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: