NS: “Via/retour-truc is legale diefstal”

Gepubliceerd op 24 augustus 2009, 15:08
Auteur: StudNed.nl Redactie (Gerrit)

StudNed.nl berichtte vorige week vrijdag dat met een truc retour treinkaartjes veel goedkoper gekocht kunnen worden. De truc werkt door een kaartje naar een station in de buurt, via een station ver weg te kopen. Zo is Maastricht via Utrecht Centraal naar Maastricht Randwyk 32% goedkoper dan een retourtje Maastricht-Utrecht.

Een woordvoerder van de NS noemt dit “legale diefstal. Dit is een onbedoelde constructie die mogelijk is door een fout in de software. We gaan de software aanpassen, zodat dit niet meer mogelijk is. De NS moet nog uitzoeken voor welke trajecten het via-kaartje afgeschaft moet worden. “Het aanpassingsproces gaat waarschijnlijk enkele weken duren.”

Het is nog onduidelijk of via-kaartjes zonder datum geldig blijven nadat de automaten aangepast zijn. “We kunnen niet bevestigen dat de kaartjes daarna ongeldig zijn”, aldus een woordvoerder. “We hebben ook geen indicatie gehad dat dit soort kaartjes al op grote schaal gekocht worden. Er is inmiddels al wel veel aandacht voor geweest in de media, dus misschien komt dat nog.”

Tags: #openbaar vervoer


1 Trackbacks & Pingbacks

  1. 4 januari 2010 22:54

    StudNed.nl | Retourtjes tot 32% goedkoper door fout NS :

2 Reactie(s)

  1. Rutger

    Zag er wel fokking cheap uit!


  2. sandra

    Dit grapje haalde ik 14 jaar geleden al uit. en als jullie er niet over bericht hadden, was het nog wel jaren goed gegaan. Jullie doelgroep is studenten toch? Ga het dan niet voor ze verpesten… dom dom dom dom


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: