Verkiezingsdebat over studentenstad Utrecht

Gepubliceerd op 22 februari 2010, 12:02
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

Alle grote Utrechtse lokale partijen zullen woensdagavond 24 februari in Club Monza met elkaar en studenten de degens kruisen over Utrecht als studentenstad. Het verkiezingsdebat is een initiatief van USF studentenbelangen. De studentenbond hoopt van de partijen te horen hoe de positie van studenten in de stad verbeterd kan worden.

Voorzitter Joanna O’Connor van USF Studentenbelangen: “Zo’n twintig procent van de Utrechtse bevolking bestaat uit Utrechtse studenten. Hoewel veel van ons het hier in de stad naar onze zin hebben, valt het niet te verkopen dat de gemeente haar studentvoorzieningen op verschillende terreinen nog zo slecht op orde heeft.” Het USF wijst hierbij op woonproblematiek voor studenten zoals huisjesmelkers en het tekort aan betaalbare woonruimte. Verder vindt O’Connor dat bureaucratische rompslomp studenten en studentenverenigingen belemmeren om evenementen te organiseren. O’Connor: “We zijn benieuwd welke toezeggingen de politiek gaat doen om hier de komende vier jaar een verbetering in aan te brengen”.

Aanwezige partijen tijdens het lijsttrekkersdebat zijn de PvdA, GroenLinks, D66, VVD, CDA, Leefbaar Utrecht en de SP. Welk van deze partijen hogeschool- en universiteitsstudenten het best kan overtuigen, kunt u woensdagavond 24 februari vanaf 20.30 uur zelf komen ervaren.

Tags: #Politiek, #Utrecht


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: