Studenten op zoek naar dé lector

Gepubliceerd op 19 februari 2010, 14:02
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

Lectoren doen veel goed werk, maar wat merken de studenten daar van? ScienceGuide en het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) organiseren voor het eerst de ‘Lector van het Jaar’ verkiezing. Het wordt een zoektocht naar de lector die onderzoek het best naar onderwijs kan vertalen.

Lectoren moeten volgens het ISO actief worden betrokken bij onderwijs, want daar zijn zij van toegevoegde waarde. Dit kan op verschillende manieren; zoals het geven van college, het ontwikkelen van uitdagende minoren of studenten begeleiden bij het afstuderen. Volgens het ISO gebeurd dat nu te weinig. Bovendien blijkt dat daar waar het wel gebeurt, studenten hier geen weet van hebben. De zichtbaarheid van het goede werk van lectoren kan dus ook stukken beter. Dit alles blijkt ook uit een onderzoek van het ISO enkele jaren geleden: zeer weinig studenten weten wie hun lector is, laat staan dat ze contact met hem/haar hebben.

Het ISO gaat daarom samen met ScienceGuide op zoek naar de lector die de verbinding tussen onderzoek en onderwijs wel weet te leggen. De Lector van het Jaar 2010 wordt diegene die de vertaalslag kan maken van het praktijkgerichte onderzoek naar het onderwijs en zo het onderwijs weet te vernieuwen en verbeteren. Het ISO roept studenten en de colleges van bestuur op om geschikte lectoren voor te dragen. Dit kan door een formulier te downloaden van www.iso.nl. Inzenden kan tot 19 maart. Een deskundige jury zal tijdens het hbo-jaarcongres op 22 april aanstaande de winnaar presenteren.

Tags: #ISO


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: