Kamervragen prijzenpakket OV-chipkaart

Gepubliceerd op 16 februari 2010, 12:02
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

De VVD heeft kamervragen gesteld over het prijzenpakket waarmee studenten ‘gelokt’ worden om hun OV-chipkaart op te laden. De partij vraagt zich af waarom er prijzen als iPads en wintersportvakanties nodig zijn om studenten tot activeren van hun chipkaart te bewegen.

VVD-Tweede Kamerlid Harbers: “Wat zegt het over de complexiteit van de aanvraag- en activeerprocedure voor studenten, dat een iPad of een wintersportvakantie kennelijk als lokkertje moet worden ingezet, om studenten zover te krijgen de procedure te doorlopen waarmee ze hun gratis reisrecht kunnen verkrijgen?“

De OV-chipkaart is inderdaad een bron van onvrede onder studenten. Nog steeds zijn er studenten die nog geen OV-chipkaart hebben, en door technische problemen hebben sommige studenten die wel al een chipkaart hebben hun reistegoed nog niet kunnen activeren.

De deadline voor het volledig overgaan op de OV-chipkaart was eerder verzet to 1 februari. Toen deze deadline ook niet gehaald werd, heeft minister Plasterk aangegeven geen nieuwe deadline te willen noemen. Veel studenten weten daarom niet waar ze aan toe zijn.

Tags: #openbaar vervoer, #ov-chipkaart, #VVD


1 Reactie(s)

  1. Mig

    Ook voor andere consumenten is het een zotte procedure: mijn NS-40%-kortingskaart heeft een OV-chip. Dus die mag ik dan activeren als OV-chipkaart. Maar daarna moet ik via internet mijn kortingskaart weer ‘op mijn OV-chipkaart zetten’. Wat is dat nou voor onzin?
    Nog een: voor je, via internet, automatisch geld op je pas kan laten zetten (steeds bijv. een nieuwe 20 euro als je onder de 5 euro dipt) moet je eerst bij een automaat geld op je kaart zetten. Gewoon via internet opwaarderen kan niet, dat is pas mogelijk nadat er eerder geld op stond.

    Mensen in dienst van procedures, in plaats van andersom. Dat is al vaker een recept voor geslaagd falen geweest.


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: