Kersvers festival voor nieuwe studenten

Gepubliceerd op 24 augustus 2009, 11:08
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

Kersvers, de introductieweek voor nieuwe studenten van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) organiseert komende woensdag een heus festival. Het festival, dat plaats zal vinden op de IJ helling van het NDSM terrein in Amsterdam, duurt van 15.00 uur tot 23.00 uur. Naar verwachting komen er zo’n tweeduizend studenten op het festival af.

Op het festival is aandacht voor politiek en cultuur. Ook zullen verschillende studentenverenigingen zich in aan de studenten presenteren. Zo is Unitas aanwezig met een Segway hindernisbaan.

De kers op de taart van het Kersvers festival, is de recordpoging waarbij een driedimensionaal beeld van een beer van vijf meter hoog wordt opgericht. De beer wordt gemaakt van kleinere teddyberen. De aankomende HvA studenten kunnen hieraan bijdragen door een oude teddybeer mee te nemen, waarmee ze gelijk symbolisch hun kindertijd achter zich laten.

Voor de studenten die nog geen afstand kunnen doen van hun oude vertrouwde knuffel, is het ook mogelijk ter plaatse een knuffel te kopen. De opbrengsten hiervan gaan naar stichting Mara, die medicijnen, boeken en knuffelberen stuurt naar kansarme kinderen op de Balkan.

Het festival zal worden afgesloten met optredens van de DJ’s Lars Vegas, Benny Rodrigues, Sunnery James en Ryan Marcian.

Tags: #introductieweken


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: