Extreemrechtse studenten krijgen taart in gezicht

Gepubliceerd op 10 februari 2010, 22:02
Auteur: StudNed.nl Redactie (Nicole)

NSV VlaggenGentse studenten van het Anarchistisch Kollektief hebben maandagavond taarten gegooid naar studenten van de extreemrechtse studentenvereniging NSV. Hiermee wilden zij hun ongenoegen uiten over de aansluiting van de NSV bij het Politiek Filosofisch Konvent (PFK), de overkoepelende organisatie voor politieke en filosofische studentenbewegingen uit Gent.

Uitgesloten wegens geweld

De taarten werden gegooid tijdens de eerste vergadering van de PFK waarbij de NSV weer aanwezig mocht zijn.  Vanaf 1982 was de vereniging, met bekende oud-leden als Filip Dewinter en Frank Vanhecke, uitgesloten van deelname wegens het gebruik van geweld.

Kinderachtig

NSV-voorzitter Wouter Opdenacker is niet te spreken over de actie. “We werden niet gewond maar vinden het een kinderachtige en smakeloze manier om te protesteren tegen onze toetreding tot het PFK waarin we met een democratische meerderheid zijn gekozen.” In december 2009 stemden acht van de vijftien PFK-leden in met toetreding van de nationaal-socialisten.

Meer protesten op komst
Tijs Hostyn van Comac, een andere lidorganisatie, laat weten dat de taartactie “de eerste is van velen omdat de Gentse studenten echt niet kunnen aanvaarden dat een racistische vereniging die binnenkort een veroordeelde Britse negationist uitnodigt voor een lezing, in het PFK is opgenomen.”

Twee vertegenwoordigers van de extreem-rechtse studentenvereniging NSV werden gisteravond door anarchisten bekogeld met taarten. Het incident gebeurde aan de Hoveniersberg, op de eerste vergadering van het Politiek Filosofisch Konvent (PFK) waarop het NSV als nieuw lid aanwezig was. Bij het afhandelen van de agendapunten stonden de vijf leden van een ander lid, het Anarchistisch Kollektief, recht en gooiden taarten en gebak naar Wouter Opdenacker en Arno D’Hooge van het NSV.

Tags: #actie, #belgie, #Buitenland, #extreem-rechts, #studentenvereniging


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: