CDA verdeeld over studiefinanciering

Gepubliceerd op 10 februari 2010, 15:02
Auteur: StudNed.nl Redactie (Lars)

Logo CDADe Tweede Kamerfractie van regeringspartij CDA wil van de basisbeurs af. Volgens ScienceGuide is dat afgelopen weekend in een ‘geheim overleg’ besloten. Opmerkelijk, want CDA-staatssecretaris Jan Kees de Jager (financiën) zei eerder in hetzelfde medium dat afschaffing “geen beleidsvoornemen is.” Ook diverse partijprominenten, waaronder de voorzitters van de Open Universiteit en de Vrije Universiteit, waarschuwden eerder voor de gevolgen van afschaffing.

Volgens ScienceGuide halen de christen-democraten zich hiermee twee problemen op de hals: hun opstelling verschilt te weinig van die van andere partijen (van VVD tot GroenLinks), én schopt de eigen achterban voor de schenen. Want: “het is niet zozeer de slager op de hoek die de studie van de advocaat financiert, als wel dat deel van Nederland dat geen kinderen heeft of geen kinderen meer heeft, dat de studiekosten voor de gezinnen opvangt,” meent de redactie van ScienceGuide, die geleid wordt door oud-CDA-fractiemedewerker P.G. Kroeger.

Update 17:00u: het Kamerdebat over de studiefinanciering is geweest. Staatssecretaris De Jager heeft ontkend dat er sprake is van een CDA-standpunt.

Tags: #bezuinigingen, #CDA, #studiefinanciering


1 Trackbacks & Pingbacks

  1. 19 november 2013 14:50

    Bussemaker en de achterkamertjes? | Vrij-Zinnig.nl :

0 Reactie(s)

Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: