GroenLinks verzamelt klachten OV-chipkaart

Gepubliceerd op 10 februari 2010, 12:02
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

GroenLinks verzamelt via de landelijke website www.ov-chipklacht.nl alle chipkaart-klachten van reizigers. GroenLinks heeft al veel klachten binnen gekregen van studenten die geen kaart hebben ontvangen of problemen ondervinden met het gebruik ervan. GroenLinks blijft de klachten van de komende tijd monitoren.

Volgens GroenLinks moet het kabinet meer actie ondernemen op de klachten die reizigers ondervinden met de OV-chipkaart. De website www.ov-chipklacht.nl is sinds december 2007 online. In januari presenteerde GroenLinks-Tweede Kamerlid Ineke van Gent maar liefst 5000 verzamelde klachten en een verbeterplan aan staatssecretaris Huizinga (openbaar vervoer).

Serieuze klachten
Volgens van Gent wordt de introductie van de OV-chipkaart nogal eens afgedaan als kinderziekten. “Als dat waar is, heeft de OV-chipkaart de bof, de mazelen en de waterpokken tegelijk. Los van het te grote risico dat de bestaande chip gekraakt wordt, levert de invoering van de huidige OV-chipkaart nog teveel ongemak voor reizigers.” GroenLinks is een grote voorstander van goed openbaar vervoer en wil dat de klachten van reizigers serieus genomen worden. De meeste klachten kreeg GroenLinks via de website binnen over de problemen met het in- en uitchecken van de OV-chipkaart wat leidt tot onvolledige transacties. Er zijn ook veel klachten over de tarieven.

Service
Volgens van Gent moet de service aan de reiziger het uitgangspunt zijn. “Vervoerders moeten zich steeds realiseren dat de reiziger niet om het nieuwe systeem heeft gevraagd en dus niet de dupe mag worden bij het oplossen van problemen. Reizigersgemak moet het uitgangspunt zijn bij de OV-chipkaart. Alleen via betere service kun je mensen stimuleren om met het openbaar vervoer te gaan reizen”.

Verbetervoorstellen
GroenLinks wil de strippenkaart voorlopig naast de OV-chipkaart laten bestaan, zodat reizigers een keus houden. Omdat de staatssecretaris ondanks alle problemen echter op volle kracht doorgaat met de OV-chipkaart heeft GroenLinks tien voorstellen om de OV-chipkaart voor reizigers echt aantrekkelijk te maken.

Tags: #GroenLinks, #openbaar vervoer, #ov-chipkaart


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: