Compromis bezetters en bestuur in Utrecht

Gepubliceerd op 03 februari 2010, 19:02
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

Bezetting voorbijDe bezetters van het bestuursgebouw en het universiteitsbestuur van Utrecht zijn tot een compromis gekomen. De actievoerende studenten hebben het bestuursgebouw verlaten. Het universiteitsbestuur onderneemt geen juridische stappen tegen de bezetters.

Ublad
Over het Ublad is overeengekomen dat de onafhankelijkheid van de redactie van een universiteitsblad (al dan niet digitaal) gegarandeerd moet zijn. Utrecht is gekozen voor een nieuwe formule van het Ublad. De invulling van deze nieuwe formule ligt in handen van redactie, hoofdredacteur en redactieraad. De universiteitsraad toetst of het proces goed verloopt.

Daarnaast wordt er nog twee keer een papieren Ublad uitgebracht. Deze twee uitgaven zullen het belang van onafhankelijke universitaire journalistiek en de nieuwe formule centraal stellen. Het is overigens bijzonder dat in een overleg, gericht op de onafhankelijkheid van een medium, de inhoud van twee edities alsnog mede bepaald wordt door het CvB, maar het Ublad zelf spreekt van een overwinning.

Stufi

Het College van Bestuur heeft zich niet uitgesproken tegen het afschaffen van de basisbeurs. Wel vindt het bestuur het “een randvoorwaarde dat de toegankelijkheid voor het Hoger Onderwijs is gewaarborgd en niet afhankelijk mag zijn van de financiële situatie van ouders of verzorgers.” Ook spreekt het universiteitsbestuur zich uit voor extra investeringen in het hoger onderwijs.

Tags: #bezetting, #bezuinigingen, #studiefinanciering, #Ublad, #Utrecht


1 Trackbacks & Pingbacks

  1. 19 april 2010 20:53

    StudNed.nl | Hoofdredacteur Ublad stapt op :

1 Reactie(s)

  1. Evelien

    Dat plaatje vind ik best wel disturbing…


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: