Elfstedentocht Stukafest trekt door het land

Gepubliceerd op 02 februari 2010, 17:02
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

Stukafest is de elfstedentocht die doorgaat of het nou vriest of dooit. In februari 2010 zullen in maar liefst 11 studentensteden optredens plaats vinden in studentenkamers die voor één avond worden omgetoverd in mini-theaters. De hele maand staat weer in het teken van het Studentenkamerfestival oftewel Stukafest. Tien jaar geleden was de eerste editie in Nijmegen. Nieuwe steden zijn dit jaar Tilburg en Delft.

Het eerste van de elf festivals (in Nijmegen op 3 februari) is inmiddels zo goed als uitverkocht. Er is zelfs een extra optreden van Go Back to the Zoo ingelast om het festival in aanwezigheid van burgemeester Thom de Graaf te openen. Ook in de andere steden is te merken dat Stukafest eraan komt. In Amsterdam is Stukafest nu al zichtbaar dankzij schoongespoten Green Graffiti in de stad. In Rotterdam en Nijmegen waren verder verrassingsoptredens op het dak van een gebouw en in een lift. Mensen in het centrum van Maastricht werden verrast door een heuse flashmob met kussens.

De bezoekers van StukaFest kiezen uit het programma hun favoriete voorstellingen en fietsen van kamer naar kamer om muziek, theater, dans, cabaret, literatuur en meer te zien. Het festival bestaat uit drie rondes van een half uur: om half negen, half tien en half elf. De artiesten blijven op één locatie, het publiek verhuist voor de volgende ronde naar een andere voorstelling. De huisbewoners zijn je gastheren en –vrouwen. Na de laatste ronde gaan zowel publiek als artiesten los op het legendarische StukaFeest.

Tags: #cultuur, #studentenkamers


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: