Promovendi VU solidair met studenten

Gepubliceerd op 02 februari 2010, 15:02
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

ProVu, de promovendusvereniging van de Vrije Universiteit, heeft zich in een persbericht solidair verklaard met de acties van studenten tegen de bezuinigingen in het hoger onderwijs.  Volgens de promovendi wordt er systematisch bezuinigd terwijl er systematische investeringen nodig zijn.

Volgens de promovendi laten universitaire bestuurders de studenten die zich hard maken voor de toegankelijkheid van omderwijs ‘keihard vallen..’ ProVu deelt de zorgen van de studenten over de plannen van Plasterk en de opstelling van de vereniging van universiteiten (VSNU).

tegelijk laten universitaire bestuurders de studenten die zich hard maken voor de toegankelijkheid keihard vallen. Niet alleen studenten zijn hierover bezorgd. Ook docenten, onderzoekers en promovendi zien de gevaren van de plannen van Plasterk en de opstelling van de vereniging van universiteiten (VSNU).

ProVu roept universitaire bestuurders op zich solidair te tonen met studenten en te pleiten voor structurele investeringen in het hoger onderwijs, tegen bezuinigingen en tegen de aantasting van de toegankelijkheid van het hoger onderwijs door aantasting van de basisbeurs.

Tags: #actie, #Amsterdam, #bezetting, #bezuinigingen, #studiefinanciering


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: