Bezetting Utrecht gaat door

Gepubliceerd op 01 februari 2010, 17:02
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

De onderhandeling tussen het bestuur van de Universiteit Utrecht (UU) en de bezetters van het bestuursgebouw zijn op niks uitgelopen. Het lijkt er dan ook op dat de bezetting vooralsnog door gaat.

Als het College van Bestuur met een nieuwe verklaring wenst te komen, dan zijn de bezetters eventueel bereid de onderhandelingen weer te hervatten. De bezetters voelen zich niet serieus genomen. “We zijn erg verrast door de vreemde reactie van het CvB, ze zullen echt met iets beters moeten komen,” aldus hun woordvoerder.

Impasse
Het College van Bestuur van de UU heeft in het overleg met de bezetters verklaard het belang van investeringen in het onderwijs te delen met de bezetters. De afschaffing van het papieren Ublad gaat wat het bestuur betreft echter door. Verder is het bestuur het ook niet eens met de kritiek op het ondemocratische bestuur van de universiteit. De bezetters eisen ook meer inspraak voor studenten en docenten. Volgens het bestuur is er voldoende inspraak in de huidige facultaire en universitaire medezeggenschap. Dit blijkt uit een concept-verklaring van het bestuur dat door de bezetters naar buiten is gebracht. De Groninger Studentenbond heeft de verklaring op zijn website geplaatst.

Ondertussen hebben de universiteitsbesturen van de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Universiteit van Amsterdam zich al wel uitgesproken tegen de afschaffing van de basisbeurs. Het College van Bestuur in Utrecht heeft dit niet gedaan. Wel heeft het Utrechtse bestuur aangegeven dat een officiële verklaring nog volgt.

Tags: #actie, #bezetting, #bezuinigingen, #Utrecht


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: