Ook Rotterdamse studenten gaan over tot bezetting

Gepubliceerd op 01 februari 2010, 12:02
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

In navolging van acties op de universiteiten van Nijmegen, Utrecht en Amsterdam hebben ook studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam een collegezaal bezet. Hiermee willen ook zij een protest laten horen tegen de aanstaande bezuinigingen op het hoger onderwijs.

De studenten eisen dat het College van Bestuur van de universiteit zich uitspreekt tegen die bezuinigingen, dat zij zich distantiëren de uitspraak van de vereniging van Nederlandse Universiteiten (VSNU) over het afschaffen van de basisbeurs en een toezegging dat de collegegelden voor een tweede studie of een master niet zullen worden verhoogd.

Volgens de studenten is de tijd van pappen en nat houden voorbij, met deze ‘aanval op het hoger onderwijs’ is de maat vol en is het tijd voor actie. De bezetters denken dat studeren veel duurder dreigt te worden waardoor de toegankelijkheid van hoger onderwijs in het gedrang komt en studeren steeds meer een privilege worden voor studenten met rijke ouders. “Dat laten we niet gebeuren,” aldus de studenten.

Tags: #actie, #bezetting, #Rotterdam


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: