Gouden fallus voor RUG-bestuurder

Gepubliceerd op 29 januari 2010, 11:01
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

Koos Duppen, bestuurslid van het bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) kreeg gisteren een bijzonder cadeau aangeboden. Uit protest tegen de voorgenomen uitgave voor lichtreclame gaven actievoerders van ROOD, jong in de SP, een gouden fallus aan de financieel bestuurder van de RUG. Duppen wil voor een ton lichtreclame laten plaatsen op het Zernike-terrein.

Volgens ROOD is het pure geldverspilling en kan het geld voor de reclame beter besteed worden aan onderwijs. Volgens Duppen is de reclame nodig om de universiteit bij de gemeente op de kaart te zetten.

De actievoerders gaven Duppen een gouden penis omdat ze vinden dat het er op lijkt dat de RUG niet wil onderdoen voor de Hanzehogeschool. “Een ton uitgeven om een hoger gebouw te hebben dan de Hanze, dat komt toch wel een beetje over als kinderachtig vergelijken wie het grootste piemeltje heeft”, zegt ROOD-woordvoerder Daan Brandenbarg. “Wij geven meneer Duppen nu maar een enorme penis zodat hij kan stoppen met dat wedstrijdje en het geld weer gewoon in onderwijs kan steken.” Duppen reageerde laconiek op de actie. De bestuurder is deze week jarig en liet weten dat het eerste kado al binnen was.

Tags: #Groningen, #ROOD


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: