Venlo heeft weer een studentenvereniging

Gepubliceerd op 28 januari 2010, 20:01
Auteur: StudNed.nl Redactie (Nicole)

Met een feest in een Venloos café viert de International Student Association (ISA) Venlo volgende week haar oprichting. Nadat andere studie- en studentenverenigingen in de Limburgse stad eerder moesten stoppen wegens te weinig leden, probeert ISA Venlo het nu opnieuw met een campusbrede internationale studentenvereniging.

FontysHogeschoolVenlo

Bron foto: Fontys.nl

Veel Duitse studenten

“We willen studenten dichter bij elkaar brengen”, zegt bestuurslid  en student International Business and Management Studies (IBMS) Ruby Driessen. “Van de drieduizend studenten aan de Fontys hogeschool zijn er ongeveer 2300 Duits, maar eerdere verenigingen waren vooral op Nederlanders gericht.” ISA heeft dan ook bewust niet voor een Latijnse naam gekozen en spreek niet over disputen maar projectgroepen. “We richten ons ook op het ondersteunen van internationale studenten uit de rest van de wereld. Als je hier aankomt, word je in het diepe gegooid in een nieuw land met een lastige taal.”

Klaar voor de start

Ondanks eerdere mislukte pogingen om een studentenvereniging van de grond te krijgen, denkt ISA Venlo dat er wel degelijk draagvlak is. Met een zeskoppig bestuur is een halfjaar lang naar de oprichting  toegewerkt en momenteel wordt er geflyerd voor de eerste activiteiten. Tijd om stil te zitten heeft Driessen niet meer: “Morgen staat er een nieuwe groep internationale studenten op de stoep.”

Tags: #Fontys hogeschool, #internationalisering, #studentenvereniging, #Venlo


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: